Loading...
Kdo smo 2018-07-16T07:08:55+00:00

Ste se odločili za naše storitve?

Kontaktirajte nas

KDO SMO

Podjetje Telkom se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami ter obilo referencami, saj na obstoječi lokaciji že več kot štiri desetletja izvaja dejavnost visokotlačnega litja, pri čerem smo pridobili bogate izkušnje ter obilo referenc. Proizvajamo ulitke iz različnih aluminijevih zlitin, kupcem pa nudimo tehnično pomoč pri zasnovi željenega izdelka, kasneje tudi pri optimizaciji orodja in litja, pri čemer so nam v pomoč znanje in dolgoletne izkušnje na področju livarstva.

Naši glavni kupci prihajajo iz Slovenije ter iz EU, kjer je naš glavni trg Nemčija, del prometa pa ustvarimo tudi na drugih trgih (Švica, Singapur).

Zaradi povečanja obsega prometa in posledično povečanja proizvodnje smo se pred leti odločili za nakup dodatnih površin nedaleč stran, kamor smo uspešno preselili del proizvodnje.

V svoje vrste privabljamo mlade, perspektivne kadre z željo po osvajanju novih znanj in pridobivanju izkušenj, predvsem pa, da bi jim livarstvo vzbudilo strast in jih spodbudilo k iskanju novih idej in rešitev. Zavedamo se, da je gonilo razvoja delovanje z roko v roki med mladimi potenciali ter izkušenimi sodelavci, ki lahko na takšen način predajajo bogato znanje mlajšim generacijam. Velik poudarek pripisujemo tudi timskemu delu ter motiviranju slehernega posameznika v podjetju.

Kratka zgodovina

Zametki današnje podjetja segajo v 60. leta prejšnjega stoletja, ko je na sedanji lokaciji podjetje IBT ustanovilo obrat, ki se je ukvarjal s proizvajanjem kovinskih delov s pomočjo tlačnega in gravitacijskega litja. Vendar lahko kot pravi začetek visokotlačnega litja štejemo leto 1974, ko je bil inštaliran prvi visokotlačni stroj za litje aluminija. Konec 70. let je podjetje prevzel Talum iz Kidričevega, v začetku 90. let prejšnjega stoletja pa je podjetje izstopilo iz sistema Talum in začelo svojo uspešno, samostojno pot kot neodvisna družba.

 

Načrti za prihodnost

Ker se aluminij smatra za panogo prihodnosti, so takšni tudi naši načrti, smeli in drzni. Zato velik del ustvarjenih prihodkov namenjamo za investicije v stroje, infrastrukturo, izboljšave, hkrati pa se zavedamo, da je najbolj pomembno načrtno vzgajanje novih kadrov ter splošno vlaganje v zaposlene. Le s tem lahko tudi dejansko izpolnimo naše načrte.

Telkom d.o.o. je član združenj:

Društvo livarjev Slovenije
Lepi pot 6
1001 Ljubljana

GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd
Dimičeva 13
1000 Ljubljana

Slovensko-nemška gospodarska zbornica
Poljanski nasip 6
1000 Ljubljana